Voetreflexologie


Maak een afspraak

Voetreflexologie is een therapie waarbij druk wordt uitgeoefend op specifieke punten op de voeten, ook wel reflexpunten genoemd, om genezing en evenwicht in het lichaam te bevorderen.

De theorie achter reflexologie is dat deze reflexpunten overeenkomen met verschillende organen en systemen in het lichaam en door er druk op uit te oefenen, kunnen de overeenkomstige organen en systemen worden gestimuleerd om het evenwicht te bevorderen en de algehele gezondheid te verbeteren.  

Voetreflexologiesessies beginnen meestal met een consult om eventuele gezondheidsproblemen of problemen van de cliënt te bespreken. De cliënt gaat op een massagetafel of ligstoel liggen en de reflexoloog oefent druk uit op de reflexpunten met behulp van vingers en duimen.  

Voordelen van voetreflexologie zijn: stressvermindering, verbeterde bloedsomloop, verminderde pijn en spanning, verbeterde slaap en verbeterd algemeen welzijn.  

Het is echter belangrijk op te merken dat voetreflexologie niet mag worden gebruikt als vervanging voor een medische behandeling.

Voetreflexologie is een heel nuttige complementaire zorg


Verticale reflextherapie (VRT)

Verticale reflextherapie (VRT) is een benadering van reflexologie waarbij de reflexpunten bovenop de voeten worden gestimuleerd terwijl de persoon staat of zit wanneer rechtstaan moeilijk of onmogelijk is (bvb bij oudere personen of rolstoelgebruikers).
Dit wordt gedaan om de effectiviteit van de therapie te vergroten door het gewicht van het lichaam te gebruiken om dieper in de reflexpunten te dringen


Wanneer VRT wordt gecombineerd met synergetische reflexologie, worden tegelijkertijd de voeten en handen behandeld.
Door de reflexpunten op zowel de voeten als de handen simultaan te stimuleren, kan een meer uitgebreide en diepgaande behandeling worden bereikt, waarbij het hele lichaam wordt gestimuleerd om in balans te komen.

Verticale reflextherapie kan ook enkel op de handen worden toegepast als vorm van zelfhulp.

Dit kan helpen bij het verminderen van pijn, stress en het verbeteren van de algehele gezondheid en welzijn.