Voetrefle​xologie

Voetreflexologie is een aanvullende therapie waarbij druk wordt uitgeoefend op specifieke punten op de voeten (en waar nodig op handen of oren), ook wel reflexpunten genoemd, om genezing en evenwicht in het lichaam te bevorderen.

De theorie achter reflexologie is dat deze reflexpunten overeenkomen met verschillende organen en systemen in het lichaam en door er druk op uit te oefenen, kunnen de overeenkomstige organen en systemen worden gestimuleerd om het evenwicht te bevorderen en de algehele gezondheid te verbeteren.  

Voetreflexologiesessies beginnen meestal met een consult om eventuele gezondheidsproblemen of problemen van de cliënt te bespreken. De cliënt gaat op een massagetafel of ligstoel liggen en de reflexoloog oefent druk uit op de reflexpunten met behulp van vingers en duimen.  

Voordelen van voetreflexologie zijn: stressvermindering, verbeterde bloedsomloop, verminderde pijn en spanning, verbeterde slaap en verbeterd algemeen welzijn.  

Het is echter belangrijk op te merken dat voetreflexologie niet mag worden gebruikt als vervanging voor een medische behandeling.

Voetreflexologie is een heel nuttige complementaire zorg