Reflexologie baby en peuter


Maak een afspraak

Babyreflexologie is een speciale vorm van reflexologie die oorspronkelijk werd ontwikkeld om een diepere verbinding tussen ouder en baby te creëren.

Uit onderzoek bleek echter dat het ook effectief is in het verlichten en verhelpen van verschillende klachten en symptomen bij baby's.

Deze techniek stimuleert het immuunsysteem van de baby waardoor deze minder vatbaar wordt voor ziekten. Het kan al worden toegepast bij baby's vanaf 4 weken oud en kan zelfs worden voortgezet wanneer de baby begint te kruipen (overgang naar peuter reflexologie).

In vergelijking met babymassage heeft babyreflexologie een gerichte benadering, waarbij specifieke delen van de voeten of handen (bij peuters) worden behandeld om ontspanning te bevorderen in overeenkomstige organen. Het gaat dieper dan massage en activeert het zelfherstellend vermogen van het lichaam door blokkades op te heffen.

Babyreflexologie is zeer flexibel en kan overal worden toegepast, terwijl babymassage vaak een warme omgeving en meer tijd vereist.

De voordelen van babyreflexologie zijn tweeledig. Tijdens de behandeling komt oxytocine (knuffelhormoon) vrij, hetgeen zowel de gever als de baby ten goede komt.

Babyreflexologie kan verlichting bieden bij diverse klachten zoals tanden krijgen, verkoudheid, slaapproblemen, spijsverteringsproblemen en reflux.