FibromyssageMaak een afspraak

Fibromyalgie of ‘weke-delen reuma’ is een aandoening die gepaard gaat met zware spierpijn en stijfheid in het lichaam. Kenmerkend hierbij is dat de pijn vooral voorkomt op 18 specifieke pijnpunten, die we tender points noemen. Door deze aandoening staat het lichaam voortdurend onder stress, wat op zijn beurt weer leidt tot klachten als slapeloosheid, concentratieproblemen, verzwakt immuunsysteem, darmklachten, hoofdpijn en sombere en angstige gevoelens.

Fibromyssage is een ​​specifieke vorm van massage die gericht is op het verlichten van pijn en het verminderen van symptomen bij mensen met fibromyalgie.

De fibromyssage-techniek is ontwikkeld om zachte, langzame en diepe massagetechnieken te gebruiken om de spierspanning te verminderen, de circulatie te verbeteren, triggerpoints (die vaak terug te vinden zijn bij de tenderpoints) te ontspannen en het algemene welzijn te bevorderen. De nadruk ligt op het aanpakken van specifieke pijnlijke gebieden en het verlichten van de spanning in de spieren zonder te veel druk of intensiteit toe te passen, omdat mensen met fibromyalgie vaak gevoeliger zijn voor pijn.

Fibromyssage kan verschillende massagetechnieken omvatten, zoals zachte wrijving, kneden, strijken en stretchen, aangepast aan de individuele behoeften en het comfortniveau van de persoon met fibromyalgie.

Het doel is om de symptomen te verlichten, de ontspanning te bevorderen en de kwaliteit van leven te verbeteren voor mensen die lijden aan deze chronische aandoening.

Het is belangrijk dat de massage wordt uitgevoerd door een ervaren en getrainde massagetherapeut die bekend is met fibromyalgie en de juiste technieken kan toepassen om de symptomen te helpen verminderen.

Bij Aromanos wordt deze massage gegeven door een therapeut die naast een opleiding handelt uit eigen ervaringen en onderzoek en reeds jaren zelf met deze diagnose leeft. Dit garandeert een dieper inzicht in de communicatie met de therapeut en het uitvoeren van de behandeling.          #fibrowarrior


Praktisch:

Uit ervaring is gebleken dat het voor een persoon met fibromyalgie niet vanzelfsprekend is om lang in dezelfde houding te zitten of te liggen. Daarom zal een sessie maximum een half uur duren. Langere sessies worden ten sterkste afgeraden om overprikkeling en verkramping te vermijden.

Het intakegesprek, samen met een eerste behandeling duurt een uur.

Let wel, dit intakegesprek is noodzakelijk als eerste afspraak. Dit om jouw specifieke ervaringen en noden in een open gesprek te bespreken en een individuele aanpak in het behandelplan toe te passen.